Direktlänk till inlägg 27 augusti 2015

Kleider. kronologiska detaljerna rörande festklänningar

Av stewart stewart - 27 augusti 2015 08:06

eftersom många personer får veta att parti klänningar har funnits i hundratals år. men, det finns ingen standard, accepterade förklaringen av vad de är. festklänning kan bäras både formella och informella händelser. formalitet av kläderna ofta beror på tid och plats där evenemanget hålls.

festklänningar

foto av: festklänningar

först, festkläder var allvarligt formellt kläder. de bärs av kvinnor i status eller privilegium att exklusiva evenemang. i själva verket en av de första festklänningar var mantua, vilket var en löst sittande klänning som bars med en underkjol. det blev populärt med Beau Monde i en-talet fest, där det var det enda festklänningar damer bar vid hovet, det vill säga, i närvaro av en monark.

festklänningar blev allt dyrare och genomarbetade som tiden gick. kvälls- och bollen klänningar utformades för damer medel. sömmerskor Jordbruks, lyxiga tyger som bara de rika hade råd. Det var inte förrän 20-talet att designers började göra kläder för genomsnitts damer.

som överklass damer började visa lite mer hud med störtar necklines och högre hemlines, föll fest plagg i pris. eftersom de mönster var mindre genomarbetade och de krävde mindre tyg, blev dessa kläder äntligen prisvärd. enkla axelbandslösa och ärmar klänningar vädjade till kvinnor i begränsade medel som ville se elegant och ha kul.

moderna tider
som vi nämnde i början, det finns ingen normal definition av vad en festklänning faktiskt är. i själva verket är det mer förvirrande än någonsin. för överklass kvinnor som bor i 18-talets Frankrike, var det ganska uppenbart vad de skulle ha en formell affär. men den moderna kvinnan måste ta hänsyn till flera faktorer innan hon väljer sin festklänning. den viktigaste en, naturligtvis, är händelsen.

formella frågor
svart slips och vit slips händelser är formella sociala sammankomster. killar förväntas bära smoking och kvinnor klär sig i aftonklänningar. men det är ingen vanlig definition är en aftonklänning typiskt en hellång klänning som är gjord av lyxiga material som siden, sammet, siden eller chiffong. fållen av rocken är typiskt full längd, även om te längd plagg är helt acceptabelt. till skillnad från balklänning, som har en kjol, utan ärmar och en korsettliv, kan aftonklänning har remmar, hylsor eller grimmor. formell klänning finns i varje silhuett inklusive a-line, slida, trumpet, och sjöjungfru.

på jobbet
många damer kämpar över vad man ska ha till en fest som hölls på jobbet. Det finns inget enkelt svar. men det är alltid värdefullt att överväga vem kommer att delta. om det är en avslappnad personalfest med bara anställda och deras familjer, bör en kvinna gärna ha en rolig och flörtig cocktailklänning. den klassiska lilla svarta klänningen är en personalfest favorit. men om företagskunder och medarbetare kommer att delta, är kvinnor förväntas klä sig i formell affärs kläder.

semi-formella
cocktail och middagsbjudningar är typiskt semi-formella evenemang. även om en fest kostym skulle vara overkill, är gästerna förväntas vara presentabel. Detta innebär att inga t-shirts och jeans eller super korta plagg. som man kan förvänta sig, cocktail kläder är perfekta för dessa samvaro. en liten svart klänning med en fållen som faller under knäna är en can not miss. enkelheten i kläder kan ofta kompletteras med smakfulla tillbehör som smycken, koppling plånböcker, sjalar och designerskor.

informella
på en något fashionabla middag med vänner och bekanta, ska en kvinna gärna ha i stort sett allt hon vill. den sexigaste numret som fortfarande har kvar lite ödmjukhet och anständighet är mini. klänningen har en hemline som faller bara om knäna. kvinnor som vill visa ännu mer hud kan bära en minikjol med en matchande topp.

speciella evenemang
den första formella klänning flesta damer slitage är deras balklänning. men stilar och mode är alltid i förändring, är prom fortfarande betraktas som en formell händelse. klänningens längd kan göra någon kvinna eller flicka ser värdigt, elegant och mogna. när det gäller stil, de flesta flickor föredrar att visa lite hud med axelbandslös, ärmlösa klänningar med älskling necklines.

den viktigaste och dyra klänning flesta damer någonsin kommer att bära är deras bröllopsklänning. naturligtvis dessa formella klänningar är inte festklänningar. de är i allmänhet tunga och långa och nästan omöjligt att dansa i. det är därför många brudar köpa en andra klänning, som brukar kallas en mottagning klänning. tillverkad av relativt lätta material såsom taft och med höga hemlines, dessa festplagg låta nya brudar dansa hela natten på sina mottagningar.

trots allt är sagt och gjort, bör en cocktailklänning vara bekvämt och roligt. De bör matcha särskild händelse eller tillfälle om möjligt, men att vara annorlunda är aldrig ett brott.

köpa vackra klänningar på sommerkleider och glöm inte att kolla in deras studentklänningar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:45

(foto via internet) Nicky Hilton såg helt otroligt när hon gjorde sin debut på röda mattan vid en kväll hedrar valentino i New York igår kväll - trots att de har en besvärlig kör med Tommy Hilfiger fru som var klädd i exakt samma klänning! Nicky gjo...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:42

folk har kastat överdådiga fester i tusentals år. från bacchanalias av de gamla grekerna till den moderna oscar efterfesterna, människor helt enkelt njuta fira speciella tillfällen, speciellt med mat och dryck. om det enda som har förändrats är kläde...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:38

Till skillnad från tidigare när folk brukade göra bröllop endast i vita bröllopsklänningar, numera människor gör bröllop i färgade klänningar. planerar du att köpa en färgad brudklänning och undrar vad de olika färgerna betyder? här är en guide: fot...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:34

vill ha en balklänning som kommer att vända allas huvud när du går in i rummet? vill ha en balklänning som skiljer sig från alla andras balklänning? väl du kan ha den perfekta balklänning. foto av: http://www.veaul.com/se/balklanningar-c19 vilka fär...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:31

många brudar är förvirrad om att välja vita eller elfenben bröllop skor på deras stora dag. de har svårt att avgöra var man ska börja. foto av: http://www.veaul.com/se/ faktiskt, bör du först bestämma färgen på brudklänning du vill ha. att veta vilk...

Ovido - Quiz & Flashcards