Direktlänk till inlägg 14 maj 2015

järnek Fowlers handmålade klänningar är hög modenyheter

Av stewart stewart - 14 maj 2015 07:23

Brooklyn-baserade designern gör handmålade kläder eftertraktad av privatkunder i Brooklyn, Upper East Side, och Beverly Hills.

hollyfowler_brooklynny_adamjones-fornyo-77751

(Bild via internet)
järnek Fowler.

"Detta är det största någonsin för mig," modedesigner och artist järnek Fowler sade observatören från hennes greenpoint loft och designstudio. den unga skapare, talang-fläckig av samhället mode påverkare lauren Santo Domingo, var hårt på den dagen vi kallas.

den stora händelsen som brittisk-födda ms. Fowler syftade på var den Metropolitan Museum of Art årliga gala-utan tvekan den viktigaste mode spektakel av året som hon klädd en mycket hög profil deltagare. Fröken. Fowlers symmetriska, voluminösa, handmålade trompe l'oeil klänningar och separerar är eftertraktade av en utvald grupp av privatkunder i Beverly Hills, Calif., Brooklyn, Upper East Side och andra ställen där pengar samlas.

det är i Greenpoint växande konstnärens enklav som ms. Fowler, som är utbildad på Chloé, Louis Vuitton och John Galliano, känner sig hemma, det påminner henne om hackney veke, en East End i London stadsdel. "Jag älskar Brooklyn. mitt block är full av artister i att måla kläder, röker eller har en kopp kaffe. Jag känner en del av samhället som jag älskar ", förklarade hon.

img_33821

(Bild via internet)
Fröken. Fowler visar träffade klänning.

inspiration utstrålar från de vita väggarna av ms. Fowler ateljé, där fuschia-rosa hängningar och juveler hängde från spik kaskad ner. en grön siden, backless Caped klänning, Bejeweled och mönstrade en chinoiserie stod phoenix-liknande på en klänning form.

den här klänningen, visade det sig, var ganska stor sak; samantha Boardman, MD, en hög profil konst beskyddare, på uppdrag ms. Fowler att skapa henne en klänning i hyllning till den träffade utställning, "Kina genom spegeln." dr. Boardman introducerades till ms. Fowler genom ms. Santo Domingo, vars e-handelsplats, moda operandi, har samlingarna. "Jag swooned över tanken på en klänning som en målad duk.

med järnek, konst och mode kolliderar "dr. Boardman berättade observatören.

img_33961

(Bild via internet)
målning på siden.

efter att ha studerat måleri, grafik och textildesign vid Londons centrala st.

Martins, där ms. Fowler erkände hon "insåg idén att bära en duk är som att bära en bit av konst och mode i samma ögonblick," ms. Fowler bildas en signatur idé. genom att använda en illusion av trompe l'oeil att ge volym och symmetri, designern utökat platt tvådimensionalitet av en duk i dioramic 3d. Hon har en förkärlek för smycken mönster som troget återges i hennes utskrifter. "För en sekund du kanske tror att någon faktiskt bär Cartier, Bulgari eller Buccellati halsband. alla dessa olika emblem och ornament röra sig med bäraren. "formgivaren förklaras.

Fröken. Fowler kunder har bett henne att återge personliga skatter i skräddarsydda tryck, i syfte att skapa nya arvegods. Några har till och med fått sina klänningar inramade.

en klient frågade ms. Fowler att måla hennes Hermes Birkin på en klänning. "Jag har kunnat göra en väg inom mode och konst, även om jag verkligen tror på mig själv som en målare först", säger ms. Fowler av sådana projekt.

hollyfowler_brooklynny_adamjones-fornyo-76791

(Bild via internet)
Fröken. Fowlers material.

att förbereda sig för skapandet av dr. Boardman klänning för MET Gala, ms. Fowler turnerade museets asiatiska gallerier, studerar porslin och ming dynasti vaser. "Den kinesiska lägger så stor vikt i de målade bilderna på deras arbete", sade hon.

besök på dr. Boardman och maken Aby Rosens Upper East Side hem för klänning beslag gav ytterligare gruva av inspirerande idéer. "När järnek först kom över att tala om klädsel", sade dr. Boardman, "vi inte ser i garderoben för inspiration. Vi tittade runt huset på möbler och konst i stället. i vår matsal det är ett par 19th century franska commodes med 18th century kinesiska Coromandel lackpaneler, med en design motiv som vi älskade för klänningen. "

efter dessa vägar förhöras, ms. Fowler återges i sin egen special blandad oljebaserad färg, en kinesisk bild grammatik fåglar, krysantemum, plommon blommar och pioner. den främre delen av udden visade en krona och fint målade linjer som rafflade ner och spred ut nertill representerade ett flöde av energi från jord till himmel, en vackert mystiska tablå ms. Fowler kände berättad element av dr. Boardman persona. som en konstnär som arbetar i nära samarbete med kunderna för att förverkliga sina fantasifulla krafter, ms. Fowler lägger en premie på levd erfarenhet i sin konst. "Jag strävar efter att utgöra en del av en kunds liv och vad de vill ha för sin framtid", tillade hon.

hthomson20150504-35581

(Bild via internet)
samantha boardman bär henne järnek jägarens originalet.

utforma en klänning att korsa de heliga korridorer och gallerier av Metropolitan Museum under galan var en inbjudan till dr. boardman att uttrycka och reflektera sin omgivning som hon passerade varje objekt, absorbera dess skönhet och externalisera dess betydelse genom hennes utseende. "Det är som att få en duk till livet där varje vinkel på klänningen är en duk," ms. Fowler förklaras. efter galan, dr. Boardman ekade denna uppfattning. "Se kläderna i samband som inspirerade dem förbättrade erfarenheter för mig", sade hon. "Så många delar av min klänning ekade i verk som omger oss. utställningen tog mig till en annan värld och klänningen gav mig vingar att flyga dit. "

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:45

(foto via internet) Nicky Hilton såg helt otroligt när hon gjorde sin debut på röda mattan vid en kväll hedrar valentino i New York igår kväll - trots att de har en besvärlig kör med Tommy Hilfiger fru som var klädd i exakt samma klänning! Nicky gjo...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:42

folk har kastat överdådiga fester i tusentals år. från bacchanalias av de gamla grekerna till den moderna oscar efterfesterna, människor helt enkelt njuta fira speciella tillfällen, speciellt med mat och dryck. om det enda som har förändrats är kläde...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:38

Till skillnad från tidigare när folk brukade göra bröllop endast i vita bröllopsklänningar, numera människor gör bröllop i färgade klänningar. planerar du att köpa en färgad brudklänning och undrar vad de olika färgerna betyder? här är en guide: fot...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:34

vill ha en balklänning som kommer att vända allas huvud när du går in i rummet? vill ha en balklänning som skiljer sig från alla andras balklänning? väl du kan ha den perfekta balklänning. foto av: http://www.veaul.com/se/balklanningar-c19 vilka fär...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:31

många brudar är förvirrad om att välja vita eller elfenben bröllop skor på deras stora dag. de har svårt att avgöra var man ska börja. foto av: http://www.veaul.com/se/ faktiskt, bör du först bestämma färgen på brudklänning du vill ha. att veta vilk...

Ovido - Quiz & Flashcards