Alla inlägg under maj 2015

Av stewart stewart - 11 maj 2015 05:34

termen "cocktailklänning" myntades 1935, även om "cocktailparty" hade hållits långt innan dess. cocktailklänning föreslås klädsel för ett antal tillfällen, från sin namne, cocktailpartyn, till high-end restauranger och bröllop. cocktail klänning är en klänning som identifieras av sin längd. det kan vara allt från ovanför knät till några inches ovanför ankeln. termen lämpar sig för en mängd olika stilar - utan ärmar, långa ärmar, slätt, tryckta, monterade eller lös.



 

foto av: festklänningar

härkomst
på 1920-talet, tog förbud effekt i Amerika. personer tyckte att det kreativa sätt att skaffa alkohol och njuta av det. Det var också vid den här tiden när damkläder började en övergång. långa restriktiva kjolar gav vika för kortare hemlines. sammankomster på svartklubbar och på varandras hem skapat en ny klädkod som varken var alltför formell eller alltför vardagligt. cocktailparty hade en mer avslappnad känsla, och visar upp i en lång aftonklänning för ett parti där man minglade och gick omkring skulle inte göra.

längden på cocktail klänningar varierar beroende på mode och lokal praxis. längden varierar från strax ovanför knät att röra ankeln. när det är ca 5 cm (2 tum) ovanför ankeln det kallas te längd och när den är nästan vidrör ankeln det kallas ballerina längd, även om ballerina längd klänningar vanligtvis falla in på kvällen klänning kategori.

cocktail klänningar är lämpliga för fester, teater, banketter och andra platser där mindre formell klädsel är acceptabelt. balklänningar kan bäras vid formella kväll bröllop, diplomatiska händelser, välgörenhet och debutant bollar och prisutdelningar. de kan bäras på halv formella tillfällen, mindre genomarbetade, kortare längd. före mitten av 20-talet denna typ av klädsel var känd som "sen eftermiddag". när herrarna är i kostymer, damer också bära klänning kostymer eller "bra" afternoon kjol och klänningar.

cocktailklänningar huvudsakligen bäras under en kväll funktion eller ett speciellt tillfälle. Det är viktigt att känna till lämplig klädsel att bära för alla tillfällen. shopping för den perfekta cocktail klänningar kan vara roligt om du vet vad du gör och om det inte kan vara en utmaning. det anses vara halv formell klädsel som ofta används i studentfester, samla, födelsedagsfester, bröllop repetitioner, företag eller företagsfester eller funktioner och födelsedagsfester. dessa dagar, har cocktailklänningar utvecklats på många sätt det nu bärs i tidig eftermiddag och tidig kväll vid olika tillfällen. cocktail klänningar kan också bäras på kvällen parterna. Nedan finns tips som hjälper dig att veta vad man ska ha för en svart slips, semi formella eller kausala tillfällen och alltid ser bra ut.

ursprungligen gjorde klänningen inte täcker knäna och det bars med långa handskar, små plånböcker och cigarettlådor. andra tillbehör som används var öppna toed skor och strumpor i samma färg som klänningen. på huvudet en enkel mössa bars. Coco Chanel gjort en stor insats i historien av cocktail klänningar när de gjorde modet i 30-talet med € lilla svarta klänningen €. den grundläggande idén är densamma som den bakom cocktail klänningar € "enkla och alltid till hands. därmed små svarta klänningar har blivit ett centralt mål i varje kvinnas garderob.

cocktail klänningar verkar vara en lämplig outfit att bära vid båda tillfällena "semi-formell och kausala. färgen på klänningen kommer att betala en stor rulle beroende på om den speciella händelsen är under eftermiddagen eller kvällen. Välj en ljusare nyans av klädsel för dagen händelsen och en hårdare skugga för kvällen. Förband enligt tillfälle lämnar effektivt intryck på andra. det säger om din goda dressing förnuft. också att det inte gör du känner dig obekväm.

idag, är cocktailklänning som bärs för speciella tillfällen som kräver klädkod: en fest som anordnas på kontoret, en familjefest, en nationell helgdag eller en mottagning. du kan bära den ut till kasinot eller middag på en restaurang, men inte bära den när man går till klubben för att ha lite kul. inte bära den på någon picknick eller barnkalas.

Av stewart stewart - 11 maj 2015 05:30

aftonklänningar i princip är avsedda att vanligtvis bärs för speciella tillfällen som hålls i kväll. kväll parterna är oftast speciell oavsett vad som är tillfälle så det kräver verkligen speciella och exklusiva iögonfallande långa klänningar från dresswe. klä upp otroligt bra för varje kväll fest är mest viktig sak för snygga kvinnor som läggs speciell känsla för glädje för alla kvinnor. Dessutom, för gravida kvinnor som funderar på att få snygga moderskap attires, kan du kolla här för mer information om dresswe moderskap typ av klänningar.



 

foto av: festklänningar

stil samt färg är mest betydande inslag i frack. det är det faktum att inte alla parti klänning passar för allas slag. därmed välja lämplig färg, perfekt stil och även storleken är verkligen mycket betydande. stora nyheten är att du säkert kan köpa plus size kväll fashionabla klänningar från dresswe, så få din perfekta storleken frack nu. snygga klänningar måste vara av olika slag beroende på olika typer av kvällsfest som kräver att vara perfekt deltog. så, för tillfällen som födelsedagskalas, nyårsfest och bröllopsfest klänningen kan antingen vara helt klassisk eller ens snygg, medan? bör aque klänning vara mycket glamorös för discothã.

kväll festklänningar är i allmänhet ljusa i färgen; Men svart alltid har varit mest normalt slitna färg under kvällen. människor som vill köpa den eleganta klänning i rimlig kostnad ska köpa billiga dresswe klänningar från dresswe. de svarta klänningar kan även vara väl förskönad med skimmer, snygg, broderi och eleganta smycken för att ge mer elegant och tilltalande utseende. å andra sidan, beroende på säsong, typ av klänning kommer också variera. under vintersäsongen vanligtvis människor kommer också ägna stor uppmärksamhet på färg och stil av rockar och sjalar som de kommer att bära för kvällen part, trots på somrarna folk i allmänhet klä upp i ljuset, liksom ljusa kläder .

annan värdefull aspekt för aftonklänning är att hur bekväm och avslappnad klänningen är, eftersom parterna i kväll är i allmänhet ganska lätta händelser som är avsedda att ha fritid. Dessutom skillnaden mellan kvällen och morgonen klänning måste också vara tydligt markerade. en perfekt kväll klänning bidrar till elate förtroende kvinnan och har bra sätt att få henne att känna oerhört speciellt.

Av stewart stewart - 11 maj 2015 05:27

Vilken typ av brudklänning har du drömt om? har du någonsin drömt om gå ner i gången i en fantastisk brudklänning? vill du ta allas breath away på den stora dagen? är ditt bröllop klädsel den med massor av detaljer eller en som är vanligt?



 

foto av: brudklänningar

varje brud har en preferens på egen hand när hon kommer att välja brudklänning. Men hur vet du om klänningen du drömmer passar din figur eller inte? alla vill bära en klänning som både smickra kroppen och få dig att se det bästa. så du måste ta vissa faktorer i beaktande när du ska välja vilken typ av klänningen passar din ram.

många brudar-till-vara skulle vilja bära en balklänning för deras bröllop. men om du är en petite, du är inte tänkt för att hålla fast vid denna typ av klädsel. det kommer inte att hjälpa att smickra din kroppsform. vad värre är, kommer det att få dig att se obekväma. Men, kan man med päronformade monteras i balklänning klänning. petite kvinnor kan välja den snäva livstycket att belysa deras överkroppen. Dessutom, om du har en större överkropp, måste du välja en outfit som har en skopa halsen. kvinnor med äpple form kommer att se fantastiska när de befinner sig i en klänning som framhäver midjan. så att de kan välja att bära en balklänning design, vilket gör dem ser smalare. om det kombineras med AV halsen, kommer du definitivt titta bedövning på bröllopsdagen.

Om du vill veta hur man väljer en bröllopsklänning för din plus size kroppsform, då du kommer att vilja titta på en klänning där kjolen börjar strax under bysten. klänningen bör vara golv längd, som hjälper förlänga kroppen. men kom ihåg att hålla sig borta från krusiduller och veck.

Om du inte vill ha en klänning som har massor av band, volanger, eller andra detaljer, kan du överväga att bära en klänning med enkla och rena linjer. leta efter klänningar med konturer som rinner till golvet. rena linjer är ofta smickrande för någon siffra och kommer få dig att se ut som en vision när man går ner i gången. inte välja något som är alltför snäv. eller så kan du inte röra sig och andas fritt i dina kläder.

oavsett bröllopsklänningar du ska välja, se till att du älskar att bära den på din bröllopsdag. då du skulle känna sig bekväma. när du känner dig bekväm, kommer du att vara fri att njuta av dagen.

Av stewart stewart - 8 maj 2015 09:21

00E6A094-2D87-4EA7-A202-21FBB49D8ADD_w640_r1_s_cx0_cy3_cw0

(Bild via internet)

New York-

aldrig låta det sägas att rihanna inte vet hur man gör en entré.

på en natt när stora stjärnorna var en dime ett dussin - prova george och Amal Alamuddin, lady gaga, madonna och cher - popsångerskan lyckades ändå dra den röda mattan ut från under resten av dem på träffade galaon måndag när hon svepte i att bära en päls-trimmade gul cape med blommigt virvlar runt av guld och ett tåg så länge det krävs tre wranglers.

ensemblen kom med en liten rosa miniklänning under, och en gnistrande tiara. i linje med kvällens tema - porslin, och dess konstnärliga inflytande på den västra - outfit kom från Peking-baserade designern guo pei, vars överdådiga mönster också finns utställda i den nuvarande Metropolitan Museum utställningen, "Kina: genom spegeln. ''

1EAD4D7B-451F-4D7E-900A-7D77F035A725_w640_s

(Bild via internet)

som anstår en stjärna - eller mode royalty - rihanna befallde premium uppmärksamhet på mattan genom att vara en av de allra sista att komma fram. men jämfört med en annan a-lister, hon var en tidig fågel.

Beyonce och hennes make, jay z, kom så sent att många fotografer var att ge upp och lämna. Hon var mycket fotogenisk, men i en ultra-ren, Bejeweled givenchy haute couture klänning av Riccardo Tisci.

F44DA4B5-02A8-4276-9771-06B11550CDC2_w268

(Bild via internet)

djupa, ruby reds, skimrande guld och andra ädelstenstoner dominerade färgschema som mängder av inbjudna kändisar omfamnade årets porslin inspiration. Det fanns paljetter aplenty och broderier var överallt.

en av de första att anlända var galan longtime huvud, mode redaktör Anna Wintour, som lekte en orange-och-röd blommor couture klänning från Chanel när hon gick upp för trapporna för att sparka igång den stjärnspäckade part som väcker miljoner för de mötte s Anna Wintour kostym centrum.

Hon följdes av en rad stjärnor från film, musik, mode, tv och även sport oöverträffad någonstans men kanske Oscarsgalan. som skådespelerskan Kate Hudson noterade: "det är som Oscar natt för modevärlden, men utan trycket av vem som kommer att få en utmärkelse 'Hudson var klädd i en elegant klänning av guld paljetter, av Michael Kors..

en av de största stjärnorna i kväll - och en överraskning, förrän i sista stund - var cher, i en diskret (relativt) sequined Marc Jacobs klänning i grått och lila med ett vagt blomstermotiv.

19493369-0280-4EA1-8BEE-9699F1F0DBEF_w268

(Bild via internet)

Det fanns också ett antal kinesiska kändisar närvarande, kanske främst bland dem skådespelerskan Gong Li, som erbjöd en flickaktig lutning på huvudet när hon vinkade i en djup röd sammet klänning med svart spets och en fläkt design. hyllade filmregissören Wong Kar wai var där som träffade utställningens konstnärlige ledare.

Sarah Jessica Parker, som var en av de okvalificerade träffar på fjolårets röda mattan i eleganta beställnings- Oscar de la Renta, gjorde ingen besviken den här gången, som förekommer i en tornar röd huvudbonad som liknade brinnande lågor. designat av modist philip Treacy, bar bit långa röda tofsar på varje sida.

parker parat med en-skuldra svart klänning prydd med skärp bestående av bitar av vintage tyg och pärlor från Sverige - ett samarbete med H & M och bolagets medvetna samling, som fokuserar på hållbara tyger.

"Vi trodde att det berättade en fantastisk historia, och också gav dig idéer om hur du kan tänka vad som är viktigt i ditt liv och sätt att återanvända det igen, '' Parker sade.

Parker sade hon hade arbetat på kläderna sedan november, efter att få "spridda ledtrådar '' från Wintour på vad årets tema skulle kunna vara.

507DFF18-1489-4B02-8C6F-0430107A1BAB_w640_s

(Bild via internet)

en av världens mest sedda kvinnor, Amal Alamuddin, kom på sin mans arm i en stegvis rubinröd klänning från John Galliano för Maison Margiela.

och en annan allmänt sett kvinna, lady gaga, bar en enorm kimono liknande plagg översållad med fjädrar från Balenciaga. gaga drog jubel när hon vinkade till publiken packad bakom läktaren över Fifth Avenue från museet.

skådespelerskan Kristen Wiig omfamnade kvällens färgschema, klädd i en flödande gul chiffong nummer genom Prabal Gurung, som följde henne på mattan.

Jennifer Lopez blottade mycket mer hud i en röd versace kappa med ren sidopaneler.

E92206B8-BAB3-4F63-A94B-503C5BD061A5_w640_s

(Bild via internet)

Kim Kardashian valde ren, även i en vit klänning med en fjäderlätt tåg av peter Dundas för Roberto Cavalli, designerns första för huset. lillasyster Kendall Jenner gick med Calvin Klein, mousserande i grönt med sexiga spetsar på varje sida. mamma kris var också där, i en klarröd draperad klänning med guldbälte.

0A21BF64-5A6C-4C56-A491-89CED64C5494_w640_s

(Bild via internet)

Anne Hathaway skimrade i en snygg huva kroppen skimmer från Ralph Lauren. håret i en tillfällig bob tog Katie Holmes Zac Posen arm i en av hans designer, en glittrig blå klänning med utskärningar på baksidan.

Justin Bieber visade upp i en svart jacka slingrande med guld drakar, genom balmain. en fågel av paradiset prydde botten av "Glee" "-stjärnan Dianna Agron är en axel tory burch klänning.

AAFF9344-39DB-4A12-8520-4D4570D39212_w268

(Bild via internet)

kinesiska skådespelerskan Tang Wei glittrade, bokstavligen, i en silver klänning inbäddad med tusentals kristaller. "Jag kom hit för att se skön," sade hon, "alla vackra skådespelerskor. ''

gästerna alla verkade medveten om ett nytt förbud Wintour hade placerat på selfies inuti. de tycktes vara glad att gå med på det.

"Jag tror selfies kan typ av skuren i ögonblicket och det roliga," sade Gabrielle Union,. I lila posen, tillsammans med make Dwyane Wade i Miami Heat "det är inte så kul om du behöver för att dokumentera det hela." '

parker kommit överens om.

"Jag kan inte berätta hur befriande det är att höra," sa hon. "Komma ihåg när vi brukade bara ha dessa erfarenheter och om vi var tur att vi fångat dem och så att de skulle vara här [pekar på huvudet] och här [pekar på hennes hjärta]? Jag känner verkligen glad om det öppet. vi får se som bryter mot regeln först. ''

Av stewart stewart - 8 maj 2015 09:18

vi alla älskar cocktail timme ... och cocktails i allmänhet ... men med så många alternativ, kan det vara svårt att hitta den perfekta cocktailklänning. stressa inte! Vi har samlat de bästa av de bästa när det gäller de senaste trenderna och stilar, så att du kan hitta den mest utsökta val för din nästa drycker sesh. så, oavsett om du är en risktagare-ready diva eller grundläggande svart typ av tjej, har vi de senaste och största trenderna runt!



 

foto av: festklänningar

en av de coolaste trenderna vi har hittat den här säsongen är att toppdesigners är oblyga med deras användning av oväntade tyger. tror inte att de bästa cocktailklänningar måste vara svart. i själva verket är du garanterad att verkligen göra ett intryck om du gunga för något lite funkiga. en hel del av vad vi har sett kommer från över stora mönsterkategorier - tänk blommor, impressionist inspirerade detaljer, etc.

för en riktigt bra syn på en vacker i tryck val, se till alexia admor s "fiesta paisley print cocktail klänning." och vad en feisty fiesta det är! detta på allvar coola axelbandslös, visar halva låret klänning en rolig över stora paisley tryck i alla sommarens ljusaste färger, allt från orange till rosa, grönt och gult. denna oförglömliga tryck paras med en monterad livstycket som knyter i midjan. dess figursydda övre halvan är fint iväg med sin strukturerade undre halvan som håller sig borta från kroppen, för en allvarligt smickrande siffra. dess 100% siden yttre behåller mjukhet och lyster som bara silke kan ge dig, medan 100% poly fodret ger en robust form som varar hela natten. glida på ett par av metalliskt öppen tå klackar och du kommer definitivt att värma upp någon sommarcocktailparty!

storformat bilder är inte det enda som tar på cocktail-värdig klänning branschen med storm. oväntade, funky konstruktioner är tillbaka i stor skala. Vi har sett en hel del av over-the-axeln utsmyckning, överlappande och överlappande och nya vävar i tygerna.

i det här fallet, kommer vi att titta på Xscape: s "blå färgblock cocktailklänning." Denna klassiska åtsittande spagetti fastspänd, fyrkantiga urringning klänning landar bara på knäna, och har en allvarligt oväntad twist. sant till sitt namn, Xscape take funktioner kyla konstruktion som sveper sin färg blockerad stretch satin (63% acetat, 36% nylon, 2% elastan) horisontellt i ungefär två och en halv tum breda lameller. skära kroppen i ett unikt smickrande sätt, är denna skraj användning av tyg accentueras av dess mörka ljus-mörk färg pall. med svart färg slitsar upptill och nedtill, och de ljusaste blues på din midsection, Xscape definitivt vet hur man gör en figursydd, men ytterst smickrande (för att inte tala helt unik), cocktailklänning.

för vår sista trend, vi bara inte kunde motstå ... vi gå grönt. det är sant; du kan gå ekologiskt när det gäller kläder. det är alltid bra att gå vintage, och don "återvunna" stilar i en ny och fantastisk sätt. men, som visste att du kunde hitta några av de mest lyxiga tyger från en organisk källa?

nadia nour vet, och vet det väl. hennes "organisk svart cocktailklänning" är definitivt den coolaste lilla svarta cocktail klänning som vi någonsin har sett. dess klassiska, axelbandslös urringning och mitten av låret tjugosju-och-en-halv-tums längd sekret bara sass. och kommer dess ekologiska tussah rynkad prinsessa paneler definitivt krama din figur, medan lätt täcka eventuella fläckar som du kanske inte vill dela.

Detta är naturligtvis siden bomb klänning endast kemtvätt, så se till att du tar hand om denna unika pjäs. bära med stolthet, och fjäderben dina grejer i denna lilla svarta klänningen borta grönt!

Av stewart stewart - 8 maj 2015 09:14

sätta på en kostym upp är nästan säkert varenda kvinna entusiasm och samtidigt som det kan vara de som väljer den informella typ av utseende, det finns tillfällen när säkert avslappnade stark kvinna skulle ha något annat val än att bara följa vad händelsen ber om - till exempel när det finns ett äktenskap eller en formell del på arbetsplatsen. inbjudningar till dessa verksamheter kommer i synnerhet att behöva besökarna att klä en övertygad sätt. dessa formella verksamhet kräver ett mer korrekt sätt att klä sig och om du är den typen som fortsätter att vara förvirrad när det gäller att välja rätt designer aftonklänningar, då denna korta artikel kommer att hjälpa.



 

foto av: festklänningar

mycket omsorg och tanke krävs för att fastställa rätt klänning för dig. i själva verket finns det en mängd olika faktorer som du vill överväga för att kunna få outfit för den person som du är.

den första faktor som du vill tänka på är tillfälle. räkna ut vilken typ av klädsel är nödvändig och se till att följa det. de människor som inbjuder dig är redo för detta, och som besökare måste du tänka på det. designer aftonklänningar är avsedda att bäras helt för unika tillfällen organiserade bara på kvällen. natt aktiviteter är alltid unik oavsett vilken tillfälle och så det behöver definitivt en unik iögonfallande klänning. sätta på en kostym mycket väl för en natt fest är den viktigaste aspekten för kvinnor eftersom det ger en unik känsla av upprymdhet för varje kvinna.

stil och färg är det viktigaste syftet med en nattlinnet. inte varje klänning fungerar för alla kroppstyper. så lämplig färg, design och dimensionen är ganska viktigt. natt klänningar kan vara av olika typer baserat på vilken typ av fest som måste delta. för tillfällen som födelsedagen firande, giftermål eller nyårsfirande, kan klänningen vara antingen traditionell eller sofistikerat, medan en discothque klänningen kommer att vara mer glamorös.

aftonklänningar är ofta glänsande färg, men mörka har alltid varit den mest slitna färg på natten. dessa mörka klänningar kan också accessorized med glöd, broderi, och mycket grop smycken för att åstadkomma en mer läcker look. dock baserad på säsong, typ av klädsel kan också skilja sig åt. under de kalla månaderna, människor ibland ägna mer uppmärksamhet på färg och design av sjalar som de skulle använda för sin natt parti, medan det i sommartid människor i allmänhet klä upp i blanka och lätta kläder.

annan import del för designer aftonklänningar är hur bekväma de är. också bör skillnaden vara anmärkningsvärt märkbar. de bästa kväll kläder visar en kvinnas självförtroende och har ett sätt att göra sin unika. Det finns flera olika varianter av aftonklänningar som kan bäras för olika tillfällen.

Av stewart stewart - 8 maj 2015 09:10

en av de viktigaste sakerna som brudar kan göra i förberedelse för deras bröllopsdag är att välja sina bröllopsklänningar. detta är ett stort beslut att göra, eftersom de flesta kvinna har drömt om sin perfekta brudklänning eftersom de var bara små flickor. tyvärr ibland den perfekta klänningen kommer med en inte-så-perfekt prislapp. Det kan faktiskt bli ganska stressigt försöka hitta precis rätt klänning. Det finns bara så många olika modeller att välja mellan att det blir riktigt svårt ibland att veta exakt vad det är du vill. du har stressen av att välja en klänning som sannolikt kommer att vara viktigare än någon annan klänning i hela ditt liv!



 

foto av: brudklänningar

med allt annat som du behöver oroa dig kring din klänning, det sista du vill att behöva oroa sig för är priset. det finns vissa sätt som du kan gå om shopping för din klänning som kommer att göra det mycket lättare för dig att hitta det du verkligen vill ha, till ett pris som du faktiskt har råd med.

Ibland kan du hitta några riktigt vackra bröllopsklänningar på secondhandbutiker. Det kan verka som den sista platsen du vill leta efter en klänning, men man vet aldrig vad du kommer att hitta! i många fall, finns det klänningar som aldrig har slitna; det är bara att kanske bruden ändrade sig om antingen klänning eller brudgummen! Kom ihåg att även om du hittar en klänning som inte exakt passar dig perfekt, du kan fortfarande ha ändringar göras för att få den att passa precis rätt.

ett alternativ som du kanske inte har tänkt på ännu tittar på vissa motiv från föregående år. många gånger kan du göra vissa förhandlingar och få din klänning till ett lägre pris om designen är äldre. Du kanske kan hitta några designerklänningar till fyndpriser bara på grund av en liten reva som lätt kunde repareras, eller en liten fläck som skulle gå bort med några kemtvätt.

brud butiker alltid har försäljningen. Försök att strategiskt planera ett besök runt en av denna försäljning, och se vad du kan hitta. Naturligtvis är det enda sättet att du verkligen kommer att få bästa om du visar upp tidigt. du inte vill låta alla andra brudar rycka upp de bästa klänningar innan du ens får en chans att titta!

en av de mest populära sätten att hitta den bästa klänningen i dessa dagar är att titta på nätet. Det finns massor av webbplatser där ute som erbjuder underbara klänningar till riktigt låga priser.

Du kan bli förvånad över vad du kan hitta! bara vara säker på att du får reda på om webbplatsens returpolicy i förväg, ifall klänningen visar upp skadade.

i detta fall du vill kunna få klänningen ersättas med en ny.

shopping för bröllopsklänningar behöver inte vara det mest stressande sak du någonsin gjort, eftersom det kan vara en av de bästa upplevelserna i ditt liv om du gör det på rätt sätt!

Av stewart stewart - 7 maj 2015 08:18

Det verkar konstigt att med tanke på temat för årets träffade bollen - Kina: genom spegeln - kinesiska designers var få och långt mellan

2b53621f-db0e-4a75-be64-47ad7193ce1f-620x372

(Bild via internet)

namn som guo pei, christopher bu och bao bao wan får inte resa bort tungan ännu, men de är i spetsen för en ny invasion av kinesiska modeskapare som inte tillgripa detaljerna av kinesisk traditionell klädsel.

Huishan Zhang är en annan. han är en central Saint Martins kandidat vars orientaliskt inspirerade designer fick upp ögonen för delphine Arnault - dotter till LVMH chef bernard Arnault - när han fortfarande var i sitt andra år av studier. Han var då inbjuden att tillbringa sex månader i couture ateljé christian dior. med tanke på deras kläder gifta öst och väst influenser med någon av de slitna klichéer, verkar det förbryllande att så få kändisar dök upp till den träffade bollens Kina: genom spegeln utställning på måndag kväll, klädd skapelser av kinesiska modedesigners.

8ba3250e-b2e0-4e64-8e83-8660d5a07631-620x413

(Bild via internet)

första, en ansvarsfriskrivning: trots att en hong kong född, kinesisk kvinna, jag har aldrig burit en Cheongsam. de knäppte upp klänningar med sina Lockande, sida split lår-hög kan ha sett en symbol för chic i Wong Kar-wai: s In the Mood for Love, men sällan har de översätter till high street. även på catwalken, chinoserie ofta såg tvivelaktiga, eftersom olika Roberto Cavalli visar som i opiumhålor kan intyga. i själva verket, tills nyligen, skulle ingen kinesisk kvinna med minsta intresse för mode har slitna delar av sin folkdräkt om hon deltar i maskeraddräkter. men förändring är på gång.

kinesiska modeskapare har tillbringat många år slåss mot uppfattningen att kinesiska mode är billig och klibbig. det största hindret i vägen för designers som zhang har varit den västra uppfattningen att "Made in China" betyder billigt och dåligt tillsammans. zhang förblir trogen sin kinesiska uppväxt genom att ta med kinesiska symboler i sina utskrifter: de talar till sina kinesiska kunder, men är lika tilltalande visuellt västerlänningar (eller så det tänkande går). men det är också därför ett decennium sedan lanserade modet Kina en kolumn stigande homegrown talang och kallade det "Made in China" som en tunga-i-kinden bekräftelse av problemet.

"Så många människor frågade mig varför jag skulle komma med det namnet," angelica cheung, modet porslin redaktör, säger. "Men det var tänkt att vara en lite ironisk. Jag ville visa att kinesiska design kan vara utsökt och sofistikerade. "

086a6e83-1fe8-4705-8454-e33f6ebe49d0-620x372

(Bild via internet)

översätta temat på årets träffade bollen, många vände sig till "säkra" svart slips alternativ omarbetas i lyckobringande kinesiska färger av guld och rött. filigran spets, chinosiere, fläkt och även draken detaljer tornade stort. och säkert var det mycket att beundra i Jennifer Lawrence är Posie haklapp kolumnen klänning från Raf Simons på dior. fortfarande bara en handfull kinesiska designers (se guo pei och Huishan zhang) faktiskt representerade, trots längderna vissa kändisar gick till att omfamna temat.

Kanske var det eftersom kinesiska designers bara inte var outré nog att tro att Jennifer Lopez drake motiv klänning, som lämnade lite att fantasin kan göra en hämtning mode uttalande, eller Beyonce kroppsstrumpa som knappt täckte upp henne lady stötar. eller kanske de inte vill. eftersom det faktiskt ligger däri problemet. trots allt, pei, som klädde Rhianna i flera meter av en kunglig utseende, överdådig, gul siden tåg päls, var lambasted för att göra henne likna en vandrande omelett. klart, det finns fortfarande en bit kvar.

Ovido - Quiz & Flashcards