Direktlänk till inlägg 21 juli 2015

personbästa

Av stewart stewart - 21 juli 2015 10:43

personal-best-1-760x507

(Bild via internet)
när designers gör kläder för sig själva och sina vänner, alla vinner.

clara Deshayes, den willowy 25-åriga Paris dj känd under sitt futuristiska nom de snurrande, clara 3000, är besatt av Chet Baker, filmer av Josh och benny Safdie, och arbetet med den stigande fotografen harley dammen. hon kyler lite på temat mode. "Jag köper ett par byxor per år", säger hon och tillägger motvilligt att de är Céline. "Och jag bär dem med Råttis gamla t-shirts." Hennes stil har mindre att göra med etiketter än med attityd, insisterar hon. och trots sin ovilja att betecknas som sådan, eller kanske på grund av det, hon har blivit något av en musa, inspirerande en handfull unga designers vars sammanlagda ambition är att direkt ta itu med deras generation och dess oro, kuriosa och kulturella referenser . "Jag tror att vi alla försöker skapa saker som är en del av vår tid", Deshayes säger. "Det är nästan en brådskande."

Visst är det tvång vad som ledde demna gvasalia, 34, en georgisk-född, paris-baserade designern som har arbetat på Maison Martin Margiela och på senare tid, Louis Vuitton, att lansera Vetements förra året. frustrerad med modesystemet och dess absolut nödvändigt att producera fler kollektioner för en alltmer abstrakt global kund började gvasalia möte med en intim grupp före detta kollegor och andra grads från Antwerpens kungliga Academy of Fine Arts. "Vi började att hata vårt yrke, vilket inte är rätt, eftersom vi älskar mode", minns han. "Så skulle vi ha vissa vin och frågar," vad är det för fel? hur ska vi fixa det? "

svaret, bestämde de sig för, var att starta en rad av singular bitar som uppfyllde deras egna behov och önskemål, snarare än av återförsäljare och redaktörer. "Vi började med att definiera de grundläggande objekt vi sugen-en för män dubbelknäppt kappa, till exempel", förklarar gvasalia, som ursprungligen drev företaget ur hans vardagsrum. "Då skulle vi ta reda på vad vi kan göra med det att göra den relevant och sticker ut." För detta ändamål, bleka blå jeans fick ojämna fållar, hylsor på en räfflad polo förlängdes för att täcka händer och sade päls skars sätt oversize. "Genom att göra ärmarna ser ut som de ska falla av, eller axlarna som om de slouching, du skapar en nonchalans" gvasalia säger. "Byggandet dikterar attityden." Och det totala resultatet är en smart, street uniform för en individualistisk ny stil generation. tre säsonger i, Vetements har blivit den häftigaste går, och det kollektiva föll presentation, som hölls på le Depot, en grimy jordisk gayklubb där redaktörer och köpare uppflugna på barstolar och clara 3000 spelade thumping spår, var must-see show av Paris Fashion Week.

i själva verket de mest omtalade kollektioner för hösten var inte från de vanliga pampar utan snarare från en liten läger nykomlingar som iscensätta en långsam bränna revolt. bland dem är faustine Steinmetz, som i likhet gvasalia och besättning, sätter en arty, avant spinn på bekanta, vardagliga kläder. 29-åriga franska designern, som är baserad i London, tillbringar ändlösa timmar färgning, fragmentering, knyta, måla, och vävning garn i nubby vita t-shirts och trompe l'oeil jeans. hennes höstkollektionen, inspirerad av de frodiga digitala verk av den brittiska konstnären Matthew sten och presenteras i ett galleri miljö som skapats av den brittiska designen älskling thomas Petherick, ingår borstad ull "Jean" kjolar och byxor som omfattas av goopy slag av indigo silikon. "Jag var inte intresserad av att fantisera om en glamorös kvinna", säger Steinmetz, vars linje är inne på sitt andra år. "Snarare, jag ville göra normala, ner till jorden kläder i en unik och intressant sätt." Och som med de Vetements kollektiv, sitt missnöje med bransch i Steinmetz fall, dess slösaktiga och oetiska tendenser-lekt hennes fasta -fashion-in-a-långsam sätt filosofi: "kläder behov betyder; Det måste motiveras. Jag tycker inte om mode där det inte finns någon tankeprocess. "

av den anledningen, att coperni Sébastien Meyer och Arnaud Vaillant, som just har knackade vara konstnärliga direktörer Courreges två år efter lanseringen sin etikett, tillbringa tid före varje samling överväger vad deras "girl" behöver. "Det handlar inte om att bara göra en vacker klänning," säger Vaillant, 25, och tillade att utmaningen ligger i att utforma bärbara kläder som också är kreativa och experimentella. för att de förlitar sig på rena, modernistiska linjer och oväntade detaljer, som i höstens lapp kjolar tillverkade av cirklar av känguru läder, och sticka toppar med extra långa ärmar som kan lindas runt handlederna eller vänster för att hänga. för idéer, de regelbundet vända sig till vänner som lolita Jacobs, en studio chef för stylist marie-amélie Sauvé, som i likhet med sina nära kompis clara Deshayes, är en de facto affischbarn för mode nya ungdomsrörelse. "Lolita är denna coola parisiska flicka", Vaillant säger. "Hon kommer att komma med i studion, prova saker på, berätta vad hon tycker."

förändring är på gång i andra mode huvudstäder, liksom. benvit Virgil abloh, en 34-årig chicago inföding som arbetar ut ur milan, rättmätigt förtjänat en plats på den korta listan för årets LVMH ung modedesigner pris tillsammans vêtements, faustine Steinmetz, och coperni-för hans mycket moderna inkorporering av popkulturreferenser, både höga och låga. "Flickor som bär Céline och deras pojkvänner" flygvapen 1s "var hur han beskrev sin street-chic musa till The New York Times. och sedan finns det Eckhaus Latta, en produkt av mike Eckhaus och Zoe Latta, två senaste Rhode Island School of Design grads, nu baserad i New York, som presenterar sina sluga skapelser på musiker, konstnärer, och trans modeller som de anser en del av deras inre cirkel.

"Allt handlar om den nya generationen", anade den berömda modeplattan anna dello russo i en videointervju efter Alessandro Micheles ogjort och ganska udda debut för Gucci. klädd i läder hotpants och ett par guld plattformar, hon var inte ovan erkänna, "Jag känner mig lite gammaldags."

hair av shin arima för r + co på Frank reps; makeup Marla bälte på Streeters London; modeller: marin deleeuw, ros Georgiou, steg smed, daga ziober på samhället förvaltning; digitala tekniker: allan e.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:45

(foto via internet) Nicky Hilton såg helt otroligt när hon gjorde sin debut på röda mattan vid en kväll hedrar valentino i New York igår kväll - trots att de har en besvärlig kör med Tommy Hilfiger fru som var klädd i exakt samma klänning! Nicky gjo...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:42

folk har kastat överdådiga fester i tusentals år. från bacchanalias av de gamla grekerna till den moderna oscar efterfesterna, människor helt enkelt njuta fira speciella tillfällen, speciellt med mat och dryck. om det enda som har förändrats är kläde...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:38

Till skillnad från tidigare när folk brukade göra bröllop endast i vita bröllopsklänningar, numera människor gör bröllop i färgade klänningar. planerar du att köpa en färgad brudklänning och undrar vad de olika färgerna betyder? här är en guide: fot...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:34

vill ha en balklänning som kommer att vända allas huvud när du går in i rummet? vill ha en balklänning som skiljer sig från alla andras balklänning? väl du kan ha den perfekta balklänning. foto av: http://www.veaul.com/se/balklanningar-c19 vilka fär...

Av stewart stewart - 9 december 2015 07:31

många brudar är förvirrad om att välja vita eller elfenben bröllop skor på deras stora dag. de har svårt att avgöra var man ska börja. foto av: http://www.veaul.com/se/ faktiskt, bör du först bestämma färgen på brudklänning du vill ha. att veta vilk...

Ovido - Quiz & Flashcards